mandag den 10. december 2012

Citron og anis småkager - opskrift

Disse småkager er ikke nødvendigvis stemplet til jul, men syntes bestemt anis smagen hører julen til.

Citron og anis småkager (ca. 50 stk)


250 g. hvedemel
75 g. sukker
2 tsk. bagepulver
Revet skal af 1 citron (økologisk)
125 g. blødt smør
1 spsk. anisfrø
1 æg
2 spsk. citronsaft

Glasur:
2 spsk Citronsaft
1 dl. flormelis

Knus anisfrøene med en morter eller mal dem i kaffemøllen (husk at den kun skal være til krydderier)
Bland mel, sukker, bagepulver, citronskal og anis i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldrer det i melblandingen.
Tilsæt æg og citronsaft.
Saml dejen uden at ælte for meget.
Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet mindst et par timer.
Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse.
Skær aflange småkager.
Bages ved 180 grader i 10 min til de er let gyldne.

Når de er kølet af pyntes de af med glasur og når denne er tør puttes de i kagedåse (hvis der er flere tilbage)
Småkagerne er bedst dagen derpå, da anis smagen lige skal have tid til at komme til sin ret.

God fornøjelse :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar